Genieten tussen water en dijken

Het Gelders Eiland


'Het Land van Waoter en Wiend'

Midden in nationaal natuurgebied de Gelderse Poort ligt aan de rand van Nederland, omgeven door de Rijn en zijn rivierarmen, het Land van 'Waoter en Wiend', 't Gelders Eiland. Een oase nog van ruimte en rust. Uiterwaarden teruggegeven aan de natuur, trekpontjes over de Rijnstrangen, kilometers dijk met karakteristieke dijkhuizen, oeverzwaluwen, beverburchten, ganzentrek, struinpaden en het overal aanwezige water.

Op 't Gelders Eiland liggen de zes dorpen met hun eigen geschiedenis, hun eigen karakter en hun eigen verenigingsleven: Lobith, Tolkamer, Spijk, Herwen, Aerdt en Pannerden. Deze zes dorpen zijn in 1985 samengesmolten tot één gemeente, Rijnwaarden. Een gemeente van 4400 Hectare groot en met 11.000 inwoners.
Op 1 januari 2018 is de Gemeente Rijnwaarden opgegaan in de Gemeente Zevenaar.

Het is een prachtig waterrijk gebied met een ruige natuur waar het heerlijk struinen, wandelen, fietsen, zwemmen, camperen en varen is. Bovendien zijn er op 't Gelders Eiland vele overnachtingsmogelijkheden, zoals diverse mooi gelegen campings, prachtige camperplaatsen, gezellige B&B's en ook een leuk hotel direct aan de Rijn. Het is ook een gebied dat midden in een (internationale) regio ligt met volop mogelijkheden voor dagjes uit. Zo ben je bijvoorbeeld binnen 20 minuten in Burgers' Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, of bij museum het Valkhof in Nijmegen, of bij Wunderland Kalkar of Schloss Moyland of de Kleefse Burcht in Duitsland. Het is allemaal binnen handbereik en dus zowel voor dagrecreatie als voor een langer verblijf de parel van de Liemers.

Magazine Rond ons Eiland

Smidstraat 17
6915 AJ Lobith
06 48018757

info@rondonseiland.nl

Nieuwsbrief

Social